Foreningen blev startet i 1997 af nogle lokale ildsjæle, som syntes at der skulle lidt kultur til området. Og stedet hvor koncerterne skulle afholdes var ikke svær at finde - idet Vostrup Teater- & Musik Efterskole netop havde fået bygget et fantastisk smukt Teater- & Musikhus i tilknytning til skolen med scene, musik- og teatersal, som foreningen kunne benytte.

Den allerførste koncert som foreningen arrangerede var med Svend Asmussen Quartet - og hele bestyrelsen gik og bed negle, da det jo var en stor satsning i et meget tyndt befolket område. Men helt galt gik det ikke - idet der mødte ca. 250 mennesker op og økonomien hang sammen. Herefter er det gået slag i slag med den ene koncert efter den anden og en heftig markedsføring i området har resulteret i, at der stort set er fuldt hus til hver koncert og at foreningen i dag har over 500 medlemmer.

Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord afholder årligt ca. 12 koncerter og alle koncerter afholdes i Vostrup Teater- & Musikhus, som har plads til 350 siddende publikummer i hævet niveau (amphi). Der er ikke nummererede pladser på de behagelige polstrede stole, så i realiteten er det - først til mølle princippet..... - men man ser og hører lige godt - uanset hvor man sidder. Dog er det en god ide, at man møder op, når vi åbner dørene ind til salen, hvis man vil være sikker på at få pladser ved siden af hinanden. Lyden i salen er formidabel - publikum er tæt på kunstneren og kunstneren er tæt på publikum, hvilket giver begge parter en unik oplevelse.
Foreningen Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord har gennem årene delt ud af deres overskud - og har således givet økonomisk støtte til indkøb af musikinstrumenter for bl.a.: Støtteforeningen for Egvad Musikskole - Tarm Vostrup Efterskole (skolen for Teater & Musik) Blåbjerg Musikskole - Nørre Nebel Ungdomshuset - Tarm Ringkøbing Skjern Musikskole

Det er muligt, at søge Foreningen Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord om støtte til diverse musikalske aktiviteter - som på een eller anden måde kan fremme udviklingen af musikalske talenter o.l. Det eneste krav er, at man sender ansøger-foreningens formålsparagraffer samt en beskrivelse af - til hvilket formål man havde tænkt sig pengene anvendt. Herefter vurderer vi i foreningen Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord - om den pågældende ansøgning - falder ind under vores forenings formålsparagraf.

Læs også : Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord - Vedtægter Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord - Vedtægter

Ansøgningen bedes sendt til foreningens formand: Peter Carstensen, Fredensgade 56, 6900 Skjern mail: pc@levendehistorie.dk

Team Image
Peter Carstensen
Formand
Fredensgade 56
6900 Skjern
40 59 05 01
pc@levendehistorie.dk
Team Image
Henrik Laurvig
Musikalsk arrangør
Anerbjergevej 8, Sdr. Bork
6893 Hemmet
75 28 01 10
laurvig@bbsyd.dk
Team Image
Finn Fugl Nørby
Medlemslister
Solsortevej 27
6880 Tarm
20 88 33 15
jazzogrock@gmail.com
Team Image
Susanne Sørensen
Kasserer
Laustrupvej 3
6880 Tarm
51 94 11 40
---
sus-bent@privat.dk
Team Image
Holger Øllgaard
Supleant
Herningvej 1
6950 Ringkøbing
20 77 96 69
lambaek29@hotmail.com
Team Image
Lars Bo Nielsen
Bestyrelsesmedlem
Tarmvej 55
6880 Tarm
23 68 22 05
lbn@stofanet.dk
Team Image
Birthe Byskov
Supleant
Lavstrupvej 12, Vostrup
6880 Tarm
61 28 42 12
lavstrup12@bbsyd.dk